Peralatan dapur berkualiti tinggi yang
direka dan dibentuk untuk anda di Australia
 
"Seperti kata orang tua-tua: anda bayar untuk KUALITI dan KUALITI akan kekal lama" - Justin Chellis, Ayr, Queensland.

PEMERAH JUS TERMAMPAT-SEJUK CORONG BESAR OPTIMUM 600

BARU pada 2015? – Tiada Penyediaan Makanan Diperlukan – Corong Besarnya Memuatkan Semua Jenis Buah-buahan & Sayuran – Kualiti & Prestasi Yang Tiada Tandingan

Semua pemerah jus perlahan biasanya memerlukan banyak penyediaan makanan, perlu memotong segalanya,tetapi tidak dengan Optimum 600!

PEMERAH JUS TERMAMPAT-SEJUK CORONG BESAR OPTIMUM 600

RM2,577

DI BAWAH ADALAH PERBANDINGAN DI ANTARA SATU-SATUNYA 2 PEMERAH JUS MULUT PENUH DI DUNIA:

    Pemerah Jus Perlahan Lengkap Optimum 600   Pemerah Jus Perlahan Lengkap Kuvings B6000
RPM (kelajuan):  
65
 
54
Purata Bunyi:  
40-60dB
 
50-60dB
Watt:  
240 watt
 
240 watt
Masa penghasilan jus secara berterusan:  
30-45 min (Disyorkan)
 
30 min (Disyorkan)
Jaminan:  
25thn motor
5thn peralatan & operasi
 
20thn motor
5thn peralatan & operasi
Motor Induksi:  
Ya
 
Ya
Saiz pelongsor:  
7.5 cm
 
7.5 cm
Paip Jus:  
Ya
 
Ya
Plat Kosong: (untuk Ais Krim & Mentega Kacang)  
Ya
 
Tidak
Bahan untuk Jag & Mangkuk:  
Tritan(Berkualiti Lebih Tinggi)
 
Tritan(Berkualiti Lebih Tinggi)Kami tidak mengedar sebarang produk Kuvings

Spesifikasi


Spesifikasi perkakas:   Optimum 600
Motor:  
240 Watt
Kelajuan (RPM):  
60 RPM
Dimensi HxWxD:  
48.3x25x8.3cm
Berat:  
7.35 Kg
Gred:  
Domestik
Fungsi undur pintar:  
Ya
Butang set semula automatik:  
Ya
Dimensi Pelongsor:  
7.5CM pelongsor/tiub makanan dan penekan
Warna:  
Hitam, Merah dan Putih
Bahan:  
Ultem, Tritan, ABS, PC
Jaminan:  
25thn motor
5thn peralatan & operasiApa yang didatangkan di dalam kotak?

 • 2 Mangkuk Jus (1.2 Liter)
 • Paip jus dan penutup anti titisan
 • Bekas berputar
 • Penapis GE Ultem dan Gerimit Skru
 • Penyambungan Aiskrim
 • Alas yang mengandungi Motor Tanpa Berus 240W AC
 • Buku resipi dan manual
 • Berus pembersih

*Perlu Diisi

RM2,577

RM2,577

Price doesn't include postage and VAT

Waranti Paling Komprehensif di dalam Industri termasuk Motor & Bahagian-bahagiannya,
Pusat Perkhidmatan Seluruh Negara & Sokongan Pelanggan


Dinilai Pemerah Jus #1 di UK oleh T3 Magazine
Dibandingkan dengan 17 jenama lain termasuk Hurom!

Jus Yang Berkualiti Lebih Baik

Pemerah jus Optimum berkelajuan perlahan membawa kepada jus yang lebih berkualiti, lebih sedap dan jumlah yang lebih banyak, dan kurang kerja-kerja pembersihan! Di bawah adalah video yang menunjukkan perkara tersebut dengan pemerah jus Optimum 500 (yang mana, seperti dengan semua pemerah jus perlahan, tidak mempunyai mulut penuh seperti Optimum 600 dan oleh itu memerlukan pemotongan buah dan sayuran)


 • Optimum 400 vs Optimum 600

 • Klip Pengenalan Optimum 600


Tidak PERLU MEMOTONG BUAH-BUAHAN & SAYURAN ANDA!

Ini adalah penekanan Pemerah Jus Penuh Perlahan Optimum 600: Ia mempunyai Mulut yang Besar! Kita semua bencikan penyediaan makanan, dan akhirnya pemerah jus perlahan tersedia yang boleh menjuskan keseluruhan epal, oren dan banyak lagi tanpa perlu memotongnya kecil. Peningkatan revolusi pada konsep penjusan perlahan.

 • Pengenalan

  Kami bangga untuk memperkenalkan pemerah jus perlahan berevolusi: Optimum 600, pemerah jus pengunyah yang tidak memerlukan sebarang penyediaan makanan! Pemerah jus perlahan telah menjadi kejayaan yang besar di seluruh dunia, menggantikan pemerah jus emparan tradisional sebagai perkakas pilihan untuk jus berkualiti yang segar. Dengan hasil yang lebih banyak, kurang pengoksidaan dan jus yang berkualiti lebih baik, pemerah jus tradisional telah menjadi perkara yang telah berlalu Pemerah jus perlahan sentiasa mempunyai 1 kelemahan: peluncur makanan yang kecil. Ini bermakna semua buah-buahan, sayuran dan bahan-bahan lain perlu dipotong sebelum dijuskan. Ini tidak akan terjadi lagi! Optimum 600 direka untuk mengurangkan sumbat dan mengejus seluruh buah-buahan dan sayuran dalam beberapa saat! Kini anda akhirnya boleh menikmati manfaat pemerah jus perlahan tanpa perlu memotong semua bahan-bahan!


 • Apa Yang Menjadikan Optimum 600 Terbaik

  Dengan lebih setahun mereka dan menguji produk ini menjadi sempurna, di bawah adalah senarai apa yang menjadikannya pemerah jus bertaraf dunia:

  • Boleh menjuskan seluruh buah-buahan dan sayuran tanpa perlu menyediakan makanan!

  • Kelajuan rendah – Hanya 65rpm!

  • Direka untuk tahan lama, bahagian-bahagian yang berkualiti tinggi diluluskan oleh SGS

  • Motor Induksi direka untuk tahan lama, Waranti Komprehensif 10 Tahun

  • Mesa pengguna

  • Mudah untuk dibersihkan (fungsi Pembersihan Sendiri)

  • Rendah Bunyi, serendah 40dB

  • Mengekalkan perasa bahan, disebabkan kelajuan perlahan iaitu hanya 65rpm

  • Lebih nutrien, vitamin, mineral dan enzim

  • Kurang pengasingan & 35% lebih jus berbanding pemerah jus empar

  • Pengesan keselamatan

  • Diluluskan CE dan SGS

 • Mengapa Pemerah Jus Perlahan

  > Optimum 600 beroperasi melalui kaedah memamah (mengunyah) untuk menghasilkan jus yang berkualiti tinggi. Berbanding dengan koyakan pengekstrakan dan pemerah jus emparan berkelajuan tinggi, pemerah jus perlahan berfungsi pada kelajuan yang lebih perlahan dan dengan lembut menekan buah dan sayuran untuk ‘mengeluarkan’ jus, dengan Optimum merupakan yang terbaik di pasaran pada hanya 65 RPM.

  Tindakan gerimit menghancurkan dan menekan makanan, membebaskan nutrien dan enzim yang berada jauh di dalam. Jus yang lebih berwarna yang mengandungi sejumlah besar vitamin dan mineral adalah hasil fitonutrien yang dibuka semasa proses ini. Pengoksidaan dan pemisahan terkurang disebabkan integriti sel bahan-bahan di dalam kaedah ini.

  Pembikin Filem James Colquhoun & Laurentine ten Bosch "FOOD MATTERS" & "HUNGRY FOR CHANGE" menyatakan: "Pemerah jus dingin-tekan masticating menegak adalah jenis pemerah jus yang paling hebat! Pemerah jus dingin-tekan mengekstrak 35% lebih jus daripada hasil segar anda bermakna penjimatan yang sebenar dari hari pertama anda menggunakannya!"

  Ujian bernutrisi* (di antara pemerah jus dingin tekan dan emparan) mendedahkan bahawa pemerah jus dingin tekan mengekstrak sehingga 42% lebih vitamin C, sehingga 60% lebih vitamin A dan asil antara 35 - 50% lebih jus.

  * Hasil ujian dari Michelson Laboratories,Inc., Korean Food Research Institute (KRFI), dan makmal dalaman.

   

  Pemerah jus dingin tekan berkualiti tinggi seperti Optimum 600 (juga dikenali sebagai pengunyah atau pemerah jus perlahan) sudah pasti akan menghasilkan jus yang berkualiti tinggi dan membenarkan anda mengekstrak lebih dari buah dan sayur-sayuran anda (berbanding emparan), bukan hanya pada hasil jus (menjimatkan wang dalam jangka panjang), tetapi juga mengekalkan enzim dan nutrien yang penting, dan rasa segar yang lazat.

  KEBAIKAN Pemerah Jus Perlahan Optimum 600

  • Sesuai untuk menjus sayuran berdaun, rumput, pucuk dan herba

  • Hasil yang lebih berjus

  • Jus tahan lama dengan penyimpanan integriti enzim sehingga 72 jam

  • Kelajuan lebih rendah bermakna kurang haba dihasilkan, mengekalkan lebih nutrien dan enzim

  • Pengasingan jus dan buih yang minimum

  • Tindakan perahan yang perlahan.

 • Mengapa Jus

  Terdapat banyak sebab mengapa anda perlu berfikir tentang menambah jus yang segar, terutama jus berasaskan sayuran di dalam rancangan makanan harian anda.

  Kepelbagaian adalah rencah hidup. Pengejusan membolehkan anda mengambil kadar buah dan sayuran yang tinggi yang mungkin tidak anda gemari untuk makan dalam kuantiti yang besar. Anda dengan mudahnya boleh mencapai hidangan minimum harian untuk buah-buahan dan sayuran (2+5) dengan menambah jus harian yang segar dan lazat.

  Penyerapan nutrien meningkatkan usia anda. Peratusan populasi yang besar mempunyai keupayaan terhad untuk menyerap nutrien dari buah-buahan dan sayur-sayuran disebabkan penghadaman yang lemah disebabkan oleh usia, alergik atau tabiat pemakanan tidak sihat yang berterusan. Jus pra-siap biasanya dipasteur dan oleh itu mengandungi nutrien yang minimum. Jus segar membawa nutrien dan mineral hidup terus ke salur darah dalam kurang daripada 20 minit.

  Faedah kesihatan yang berlimpah-ruah. Jus sayuran adalah tinggi alkali, membantu meningkatkan tenaga, penghadaman dan kejelasan mental. Mengejus makanan beralkali juga boleh membantu mengekalkan pH semula jadi badan menjadikan kulit lebih bersih, kesihatan dan kesejahteraan yang menyeluruh. Apabila anda serius tentang kesihatan anda, mengambil makanan yang berkualiti tinggi, padat dengan nutrien menjadi keutamaan anda dan sesuatu yang tidak sepatutnya dikompromi.

  BAGAIMANA ANDA MENJIMATKAN WANG - Sumber dari Food Matters

  Mari gunakan satu contoh. Jika anda menjuskan sayuran dan buah-buahan segar bernilai $100 seminggu menggunakan pemerah jus dingin tekan vs jus emparan anda boleh mengekstrak 35% lebih jus bermakna penjimatan $35!

  Jadi, jika anda mengejus untuk satu tahun dengan pemerah jus dingin tekan andab oleh menjimatkan sehingga $1,820!!! (Bermakna anda akan membayar untuk pemerah jus anda banyak kali dengan simpanan itu sahaja!) Ini disebabkan oleh pemerah jus dingin beku menghasilkan pulpa yang lebih kering daripada pemerah jus emparan, bermakna bilangan nutrien tertinggi yang mungkin diekstrak dan kurang sisa keseluruhannya. Pemerah jus dingin beku beroperasi pada kelajuan yang lebih rendah (Optimum 400 hanya 65RPM), menjana haba yang minimum. Ini bukan hanya menghasilkan jus yang sangat lazat dengan buih dan pengasingan yang minimum, tetapi ia juga bermaksud enzim dan nutrien yang bermanfaat dikekalkan. Inilah apa yang memberi manfaat kepada badan dan usia anda.

 • Menjus Slammer Halia dalam Pemerah Jus Dingin-Tekan Mulut Besar Optimum 600
 • Menjus Pai Ubi Keledek di dalam Pemerah Jus Dingin-Tekan Mulut Besar Optimum 600
 • Menjus Sayuran Berdaun di dalam Pemerah Jus Dingin-Tekan Mulut Besar Optimum 600
 • Membuat SMOOTHIE Sayuran Mudah di dalam Pemerah Jus Dingin-Tekan Mulut Besar Optimum 600

Untuk Maklumat Lanjut

 • Klik sini untuk melihat testimoni yang disahkan pihak ketiga
 • Klik sini untuk melihat Soalan Lazim Ditanya
 • Klik sini untuk laman rasmi Pengisar Optimum
 • Klik sini untuk melihat video demonstrasi

Semua testimoni kami adalah disahkan benar

Copyright Athena Solutions Pty Ltd

contact info

 • Athena Solutions Pty Ltd – Froothie (MY)
  Unit 4, 173-181 Rooks Road
  Vermont VIC 3133
  Australia
  ABN: 17 149 490 602
  Customer service : [email protected]

INSTAGRAM